De juiste schoenen voor elke gelegenheid

Door Mirjam
0 reacties
De juiste schoenen voor elke gelegenheid

Ben jij ook op zoek naar de perfecte schoen voor de perfecte gelegenheid? Dan ben je hier aan het juiste adres. Het kan soms best lastig zijn om te bepalen wanneer je wat draagt en bij welke outfit je schoenen goed zullen staan. Dit artikel helpt je een handje door je wat tips te geven, van informele stijlen tot formele schoenen en alles daar tussenin.

Formele gelegenheden

Bij formele gelegenheden, zoals bijvoorbeeld een bruiloft of een zakelijke bijeenkomst, draag je natuurlijk nette schoenen. Heren kunnen denken aan een paar Oxfords of mooie loafers. Voor dames zijn pumps of schoenen met hakken een goede optie, bijvoorbeeld van Peter Kaiser. Het beste kun je gaan voor een paar in een enigszins neutrale, niet al te opvallende kleur. Zo weet je zeker dat je niet uit de toon valt. Het beste kun je dit echter bekijken per gelegenheid. Let hierbij op de eventuele dresscode van het evenement waar je naartoe gaat.

In de zomer

Met zomers weer kies je het liefst voor schoenen die niet te warm zijn en een groot deel van je voeten vrijlaten, zoals sandalen of slippers. Voordeel hiervan is ook dat je ze gemakkelijk aan en uit kunt trekken, wat ideaal is bij veel zomerse activiteiten die je kunt doen, zoals een lekker bezoekje aan het strand. Je hebt dit soort schoenen bovendien in verschillende stijlen: met hak, zonder hak, of sandalen met een sportieve look. Kies gewoon wat jij het mooiste vindt. 

Feestjes en uitgaan

Op een feestje, in de disco of in de kroeg wil je er natuurlijk op je best uitzien. Hippe schoenen kunnen je outfit in zo’n geval dan helemaal afmaken. Een paar sneakers is tijdloos en doet het altijd goed, maar het kan ook zijn dat je wat meer uit wilt pakken en voor iets opvallends wilt gaan. In zo’n geval kan je dan voor laarsjes of pumps kiezen. Het leuke is dat je het zo bont kunt maken als je zelf wilt. Glitters, felle kleuren en in het oog springende patronen zullen een echt wow-effect geven.

Sporten

Tijdens het sporten draag je natuurlijk sportschoenen. Deze zijn speciaal gemaakt om je voeten te ondersteunen terwijl je aan het sporten bent. Onderschat het belang van comfortabele en goed passende schoenen niet. Koop altijd sportschoenen die speciaal zijn ontworpen voor de sport die jij doet. Zo help je blessures te voorkomen en kun je zelf optimaal presteren. Welke schoenen draag jij?

 

You may also like